Korisno

3 Stvari koje trebate uzeti u obzir kada Vam je potreban dizajn logotipa u Srbiji.

Dobro dizajniran logo moze ostaviti odlican prvi utisak na potencijalne klijente. Ovo je glavni razlog zbog cega su kompanije malo skepticne kada treba angazovati dizajnera za njihov logo. Ako tražite logo za Vašu firmu, terba da znate koji će biti najbolji za Vaš posao. Ali kako da znate koji je to? Profesinalni savet je uvek dobro došao. Upravo to ćemo i uraditi u ovom postu. Navešćemo tri stvari koje treba da razmotrite pre nego što angažujete agenciju ili pojedinca za kreiranje Vašeg novog logotipa u Srbiji i šire.

 

Portfolio

 

Portfolio je ogledalo šta je dizajner uradio u predhodnom vremenu, daće Vam mogućnost da virnete u radove koje je do sada uradio za svoje klijente. Logo će u mnogome predstavljati Vaš brend. U stvari, on će postati identitet vaše kompanije, shodno tome, veoma je važno uveriti se u sposobnosti profesionalca koji će raditi na stvaranju identiteta vaše kompanije. Tako da je prva stvar detaljno istražiti predhodne radove dizajnera sa kojim planirate da sarađujete.

 

Tehničko znanje

 

Mnoge agencije su obučene da Vas impresioniraju. Još jedan savet je, da pogledate još jedan korak dalje kako Vas ne bi prevarilo ono što govori prisustvo kompanije na internetu.
Pre nego što donesete konačnu odluku, savet je da napravite sastanak sa izabranim profesionalcem, da bi ste podelili Vaša očekivanja i shvatili proces izrade logotipa. Ovo će pomoći vama i vašem dizajneru da vidite da li ste na istoj strani puta. Na kraju krajeva, verovatno ne biste želeli da shvatite nakon potpisivanja ugovora, da vi idete na sever, dok implementacija vašeg logoa ide na jug.

 

Investicija

 

Razmišljajte o ovome kao o investiciji u koju ulažete. Vaše vreme, trud i novac koji trošite kako bi ste našli dizajnera, i nakon toga saradnja sa njim na usavršavanju i isporuci logoa.
Ovde ne biste trebali da rizikujete, dobro istražite jer je veoma bitno zgrabiti najbolju ponudu. Uporedite pakete koje nude različite kompanije za dizajn logotipa. Uložite malo vremena da se upoznate sa njima i pogledajte koji se uklapa u vaše zahteve. Možete da zatražite cenu, a zatim pregovarate o ugovoru kojim ćete nekome dati odgovornost da kreira identitet vašeg brenda kroz logotip.

 

To je to!

 

Ovo su bile tri najvažnije stvari koje biste trebali uzeti u obzir kada tražite da unajmite dizajnera za profesionalne usluge dizajniranja logotipa u Srbiji ili bilo gde širom sveta.
Prevideti nešto od ove tri stvari moglo bi dugoročno stvoriti ozbiljne probleme, jer biste na kraju odgovornost za stvaranje identiteta vaše kompanije mogli da stavite u pogrešne ruke, što bi vas moglo koštati gubitka ne samo novca, već i vremena i truda.