Korisno

Četiri nerazdvojiva elementa vrhunskog logo dizajna

Što se tiče stvaranja vrhunskog dizajna logotipa, potrebno je da razumete šta funkcioniše, a šta ne funkcioniše. U ovom tekstu ćemo govoriti o četiri najvažnija i nerazdvojna elementa dizajna dobrog logotipa koja jednostavno ne možete zanemariti.

Odgovarajući vizuelni prikaz

Logotip nije samo slika, već identitet koji prati brend dugi niz godina. Vizuelni prikaz logotipa treba da bude takav da odražava pravu sliku brenda i da pošalje pravu poruku krajnjem korisniku.

Kada je u pitanju kreiranje logotipa, prva stvar koju treba da uradite je da grafičkom dizajneru objasnite značenje i svrhu vaše kompanije i imidž koji želite da kreirate na tržištu. Ovo će u mnogome pomoći dizajneru da, sa jasnom slikom u glavi, kreira pravi logotip za vas.

Zapamtite – logo će biti zaštitno lice vašeg posla. Stoga treba da pošalje pravu poruku – u tome profesionalni grafički dizajner može da pomogne.

Boje i konture

Još jedan važan element vrhunskog dizajna logotipa su njegova boja i konture. Kao što je već rečeno, logotip će biti prva tačka interakcije vašeg poslovanja sa ljudima. Važno je da vaš logotip bude dizajniran u odgovarajućim bojama koje odražavaju vrednosti vašeg brenda i šalju pravu poruku brenda.

Vrhunski dizajner logotipa može da iskoristi maštu da doda vaše poslovne boje u dizajn logotipa tako da postoji osećaj doslednosti u svemu što se odnosi na vaše poslovanje. Nije dobar pristup imati boju logotipa i dizajn koji ide u jednom pravcu, dok veb stranica i ostali aspekti brenda u drugom smeru.

Za klasu ispred

Najvažniji aspekt logotipa je da budete u klasi ispred ostalih kako bi se stvorio visoki odziv kod ciljne grupe. To je razlog što je treći i najvažniji element vrhunskog dizajna logotipa jedinstveni pristup koji dizajner može doprineti. On pomaže brendu da postigne svoj prepoznatljiv identitet u smislu komunikacije.

Zbog toga morate imati logotip koji sadrži ove elemente. Vrhunski grafički dizajner može u praksi primeniti svu stručnost koja je potrebna za kreiranje vrhunskog dizajna logotipa koji je jedinstven, može se lako prepoznati na tržištu i pomaže vašoj kompaniji da stvori svoj put.

Izbor fontova

Font je sastavni deo svakog logotipa. Značaj odabira pravog fonta ne treba potcenjivati. Dobro odabrani font može naglasiti prednosti vašeg logotipa i brenda, dok neodgovarajući font može izazvati loše asocijacije i potkopati poverenje.

Neki od glavnih fontova uključuju:

Serif fontovi sadrže serife, male vertikalne linije na kraju svakog poteza. Ovi klasični fontovi komuniciraju poštovanje tradicije, pouzdanost i udobnost. Primeri: Times Nev Roman, Trajan, Baskerville, Georgia Italic.

Sans serif nemaju serife i modernijeg su izgleda. Oni ukazuju na ambiciju, novinu i urednost. Primeri: Helvetica Bold, Franklin Gothic, Calibri, Myriad Italic.

Script fontovi izgledaju kao da su napisani olovkom. Takvi fontovi komuniciraju eleganciju, kreativnu misao i nežnost. Primeri: Bickham Script, Edvardian Script, Lavanderia.

Savremeni fontovi su ravni fontovi novog stila koji predstavljaju odlučnost, napredak, eleganciju i stil. Primeri: Futura, ITC Avant Carde Extra Light.

Display fontovi su neobični fontovi za posao koji su neuobičajeni u logotipovima. Takvi fontovi izražavaju emocionalno bogatstvo, jedinstvenost i ljubaznost. Primeri: Cooper, Spaceage Round, Valencia, Giddiup.

To su četiri nerazdvojna elementa vrhunskog dizajna logotipa koja možete dobiti uz pomoć agencije za grafički dizajn LOGO GURU.

Ako želite da pojačate prisustvo svog brenda i želite da se istaknete, angažovanje profesionalne agencije za dizajn logotipa može biti najbolja ideja. Šta čekate? Samo napred, povežite se sa pravim grafičkim dizajnerima i podelite svoje ideje kako bismo ih transformisali u jedinstven i moćan logotip vaše kompanije.